Toscakaka utan mandel
Fortsätter mitt födelsedagstema med kaka nummer två ! I morse slängde jag ihop en Toscakaka med kokostäcke.

Toscakaka med knäckigt kokostäcke.
Ingredienser
Kaka
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 dl riven kokos ( vill du göra en riktig tosca använder du 100 g skållade mandlar )
Gör så här
- Kakan
- 1. Sätt ugnen på 175˚C.
- 2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med matfett.
- 3. Smält matfettet och låt det svalna.
- 4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten.
- 5. Häll smeten i formen.
- 6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.
- Glasyr
- 1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
- 2. Häll glasyren över kakan och bred ut den.
- 3. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
- Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.
- 4. Låt kakan svalna.
