En rosa månad som fylls utav minnen
För fyra år sedan förlorade min stora förebild kampen mot cancern. Efter år av slit orkade inte kroppen mer. Fina Maggan du kommer alltid vara en så stor bit utav mitt liv, jag saknar dig.


Den här tårtan skickar jag upp till himlen.
Hallon och chokladtårta
Ingredienser
Tårtbotten
4-5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2-3 tsk bakpulver
2 kapsyler citronarom
Fyllningar
Hallonkompott
300 g frysta hallon
3 msk socker
3 kapsyler vanilj
Chokladganaché
100 g mörk (150 g för ljus eller vit choklad)
1,5 dl grädde
Till att spackla tårtan
Vitchoklad smörkräm
100 g osaltat smör
100 g philadelphiaost
100 g vitchoklad
1 kapsyl vanilj
För att täcka tårtan
500 g vit marsipan ( finns färdiga lock att köpa)
200 g rosa suger paste
Gör så här
Tårtbottnar
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst (luftigt). Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål. Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. Smörj och bröa (gärna med mannagryn) en rund bakform med diameter cirka 23 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. När tårtbottnen har svalnat, skär den i tre lager.
Hallonkompott
Blanda ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme tills sockret löst sig
Chokladgansché
Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna något. Häll över grädden lite i taget tills chokladen blir blank och slät.
Vill du har en tjockare kräm ställer du den i kylen en stund.
Vitchokladsmörkräm
Låt smöret bli rumsvarmt. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Rör ihop ingredienserna med elvisp.
Varva bottnarna med fyllningarna och spackla tårtan med den vita chokladkrämen. Lägg över marsipanlocket och dekorera tårtan med den rosa suger pasten.
Mönstret på tårtan har jag gjort med en Mönstermatta

