baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

En rosa månad som fylls utav minnen

Publicerad 2013-10-13 11:40:30 i Allmänt,

För fyra år sedan förlorade min stora förebild kampen mot cancern. Efter år av slit orkade inte kroppen mer. Fina Maggan du kommer alltid vara en så stor bit utav mitt liv, jag saknar dig. 

Den här tårtan skickar jag upp till himlen. 

Hallon och chokladtårta

Ingredienser 

Tårtbotten 
4-5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2-3 tsk bakpulver
2 kapsyler citronarom

Fyllningar
Hallonkompott 
300 g frysta hallon 
3 msk socker 
3 kapsyler vanilj 

Chokladganaché
100 g mörk (150 g för ljus eller vit choklad)
1,5 dl grädde 

Till att spackla tårtan 
Vitchoklad smörkräm 
100 g osaltat smör
100 g philadelphiaost
100 g vitchoklad 
1 kapsyl vanilj 

För att täcka tårtan 
500 g vit marsipan ( finns färdiga lock att köpa)
200 g rosa suger paste 

Gör så här 

Tårtbottnar 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst (luftigt). Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål. Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. Smörj och bröa (gärna med mannagryn) en rund bakform med diameter cirka 23 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. När tårtbottnen har svalnat, skär den i tre lager.

Hallonkompott 
Blanda ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme tills sockret löst sig

Chokladgansché
Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna något. Häll över grädden lite i taget tills chokladen blir blank och slät. 
Vill du har en tjockare kräm ställer du den i kylen en stund. 

Vitchokladsmörkräm 
Låt smöret bli rumsvarmt. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Rör ihop ingredienserna med elvisp. 


Varva bottnarna med fyllningarna och spackla tårtan med den vita chokladkrämen. Lägg över marsipanlocket och dekorera tårtan med den rosa suger pasten. 

Mönstret på tårtan har jag gjort med en Mönstermatta





Kommentarer

Postat av: Katarina Olsson

Publicerad 2013-11-08 19:50:43

Vilken otroligt fin tårta!

Svar: Åh tack ! Den har en speciell plats i hjärtat
Malin Olsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela