baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

Höstpäron

Publicerad 2013-10-23 19:48:54 i Allmänt,

För några dagar sedan fick jag ett väldigt sug efter att baka en sockerkaka. Ett underskattat bakverk tycker jag. Dags att höja statusen på det igen! 

Päronkaka med nougat och vitchoklad 

Ingredienser
3 ägg
2.5 dl socker 
2 tsk bakpulver 
1.5 dl naturell yoghurt ( jag hade vanilj kesella )
75 g smör, smält 
1 tsk kardemumma 
1 stort moget päron 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader 

2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt ihop de torra ingredienserna och yoghurten. Blanda ihop snabbt med en slev. Rör inte för länge för då blir glutentrådarna i mjölet för starka och kakan seg. 

3. Smöra och bröa en sockerkaksform (jag hade kokos), ca 1.5 liter. 

4. Skala och riv päronet grovt på rivjärnet. Rör ner "päronspadet" i smeten och häll i formen. 

5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter. 

6. Ringla smält nougat och vitchoklad över kakan när den svalnat 



Kommentarer

Postat av: Tina

Publicerad 2013-10-23 21:07:12

Å god va den. Det kan både jag å Lykke gå i god för :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela