Höstpäron
För några dagar sedan fick jag ett väldigt sug efter att baka en sockerkaka. Ett underskattat bakverk tycker jag. Dags att höja statusen på det igen!

Päronkaka med nougat och vitchoklad
Ingredienser
3 ägg
2.5 dl socker
2 tsk bakpulver
1.5 dl naturell yoghurt ( jag hade vanilj kesella )
75 g smör, smält
1 tsk kardemumma
1 stort moget päron
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt ihop de torra ingredienserna och yoghurten. Blanda ihop snabbt med en slev. Rör inte för länge för då blir glutentrådarna i mjölet för starka och kakan seg.
3. Smöra och bröa en sockerkaksform (jag hade kokos), ca 1.5 liter.
4. Skala och riv päronet grovt på rivjärnet. Rör ner "päronspadet" i smeten och häll i formen.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter.
6. Ringla smält nougat och vitchoklad över kakan när den svalnat
