baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

Våfflor och kardemumma

Publicerad 2013-10-08 18:52:53 i Allmänt,

Dagens hyllning går inte till en specifik person utan alla fantastiska människor ! Vilken unge har inte frossat i våfflor sylt och grädde? 

Idag gjorde jag ett litet nyttigare allternativ till dessa goda ting! 

Ingredienser

  • 75 g Smör
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk finstött kardemumma
  • 2 dl  mjölk
  • 250 g  kvarg ( skulle även funka med en smaksatt. Ska testa det nästa gång)
  • 4 st ägg

Tillbehör:

  • 2 dl  turkisk meze matyoghurt
  • 4 tsk flytande honung
  • 1 dl blandade nötter , t ex valnötter

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och kardemumma i en bunke. Vispa i mjölk, kvarg, smör och ägg till en slät smet. Låt smeten och svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör innan första våfflan gräddas. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg på en klick matyoghurt, ringla honung över och toppa med nötter.


Jag gjorde smeten dagen innan. Gör du det så har du i bakpulvret den dagen du ska grädda våfflorna. Smeten "jäser" under natten. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela