Långpannebak
Ska du baka till många och har lite tid är att baka en kaka i långpanna ett utmärkt val!


I den här kakan kan du byta ut äpplena mot bär eller annan frukt. Tycker du inte om nötter eller inte tål är det bara att ta bort.
Äppelkaka med hasselnötter
Ingredienser
200 g smör
5 ägg
6,5 dl socker ( jag hade bara 4 dl )
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
5 äpplen
100 g hasselnötter
Kanel och pärlsocker till garnering
Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa äggen, vaniljsocker och socker pösigt. Rör sedan ner smöret.
2. Sikta i mjöl och bakpulver, detta för att undvika klumpar i smeten. Vänd ner mjölet. Du vill inte slå ur all luft du vispat in i äggsmeten.
3. Häll ut smeten i en smord och bröad långpanna.
4. Skölj och skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhuset. Peta ner klyftorna i smeten. Stör över kanel och pärlsocker. Sist strör du över de grovhackade hasselnötterna.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

