Ost och skinkpaj
Idag bjöds det på ost och skinkpaj hos oss. Perfekt när man har både ost och mjölrester hemma. Uppskattat även hos barnen.
Pajdeg:
1 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 dl durumvete
1 krm salt
150 g margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning:
150 g rökt skinka ( jag försteker alltid skinkan )
250 g riven ost, tex grevé
4 ägg
4 dl mellangrädde
Hacka snabbt ihop allt till pajdegen. Eller blanda ihop degen i en matbredare.Tryck ut den i pajform (ca 25 cm i diam).
1 krm salt
150 g margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning:
150 g rökt skinka ( jag försteker alltid skinkan )
250 g riven ost, tex grevé
4 ägg
4 dl mellangrädde
ca 1 krm salt
ca 1 krm mald svartpepparHacka snabbt ihop allt till pajdegen. Eller blanda ihop degen i en matbredare.Tryck ut den i pajform (ca 25 cm i diam).
Kyl degen 15 min.
Förgrädda i 200 grader ca 10 min.
Skär skinkan i små tärningar. Lägg ost och skinka i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över skinkan och osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. tills fyllningen har stelnat och fått fin färg. Servera med en god sallad.
