Citronmazarinkaka
På alla hjärtansdag fyller vår dotter 2 år men redan idag tjuvstartade kalaset. Min pappa, hans fru och min styvsyster kom och firade lilltjejen. Till fikat bakade jag en jättegod Citronmazarinkaka.

Citronmazarinkaka
Ingredienser
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g kallt smör
1 äggula
Mandelfyllning:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
Citronfyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
Rivet skal från 1 citron
3/4 dl färsk pressad citron
Gör så här
1. Hacka samman alla ingredienserna till pajskalet.
2. Klä en springform med degen, låt formen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Mandelfyllningen: riv mandelmassan grovt. Blanda ihop med smöret till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget och rör massan slät mellan varje ägg.
4. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner i smeten.
5. Bre ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 23-25 minuter.
6. Citronfyllning: vispa äggen och sockret lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft och rör allt till en slät smet.
7. Ta ut kakan ur ugnen. Höll på citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Fyllningen ska nätt och jämnt ha stannat. Låt kakan svalna i formen.
