Bärpaj med vitchoklad och morotsbröd
Jag har inte glömt bort er! Kompenserar den dålig uppdateringen med två recept.
2. Häll i en form och jämna till med en slickepott
3. Förgrädda 200 grader i ca 10 min
4. Blanda ihop fyllningen
5. Ta ut pajen och bred på fyllningen. Grädda ytterligare ca 15 min
2. Ha jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet,flytande margarin eller olja,morötter,salt,sirap eller socker och nästan allt mjöl.
Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakning.


Bärpaj med vit choklad
Ingredienser
Pajskal
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
50-75 g riven vit choklad
Fyllning
500 g bär
1/2-1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1. Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna (även chokladen).
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
50-75 g riven vit choklad
Fyllning
500 g bär
1/2-1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1. Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna (även chokladen).
2. Häll i en form och jämna till med en slickepott
3. Förgrädda 200 grader i ca 10 min
4. Blanda ihop fyllningen
5. Ta ut pajen och bred på fyllningen. Grädda ytterligare ca 15 min
6. Servera med glass
Morotsbröd med dinkelmjöl och honung
Ingredienserna 5 dl vatten
50 g torrjäst
0,5 dl olja
2 stora morötter ( ca 200g) finrivna
1 tsk salt
2 msk honung
2 dl vetemjöl
2 stora morötter ( ca 200g) finrivna
1 tsk salt
2 msk honung
2 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
9-10 dl fullkornsmjöl av Dinkel
Gör så här
1. Värm mjölken eller vattnet till 37 grader(fingervarmt)
9-10 dl fullkornsmjöl av Dinkel
Gör så här
1. Värm mjölken eller vattnet till 37 grader(fingervarmt)
2. Ha jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet,flytande margarin eller olja,morötter,salt,sirap eller socker och nästan allt mjöl.
Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakning.
3. Arbeta kraftigt ihop till en deg.Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
5. Platta ut den i en långpanna(30x40cm),smord eller med bakplåtspapper.skär degen med en mjölat kniv i 24 bitar. Nagga degen.Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
6. Grädda i mitten av 15-20 minuter i 225 grader. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

