baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

Bärpaj med vitchoklad och morotsbröd

Publicerad 2014-01-03 16:32:58 i Allmänt,

Jag har inte glömt bort er! Kompenserar den dålig uppdateringen med två recept. 

Bärpaj med vit choklad 
Ingredienser 
Pajskal
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
50-75 g riven vit choklad

Fyllning
500 g bär  
1/2-1 dl strösocker
2 msk potatismjöl

1. Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna (även chokladen).

2. Häll i en form och jämna till med en slickepott

3. Förgrädda 200 grader i ca 10 min

4. Blanda ihop fyllningen

5. Ta ut pajen och bred på fyllningen. Grädda 
 ytterligare ca 15 min

6. Servera med glass

Morotsbröd med dinkelmjöl och honung 
Ingredienserna 
5 dl vatten 
50 g torrjäst 
0,5 dl olja
2 stora morötter ( ca 200g) finrivna
1 tsk salt
2 msk honung 
2 dl vetemjöl 
2 dl rågsikt 
9-10 dl fullkornsmjöl av Dinkel

Gör så här
1. Värm mjölken eller vattnet till 37 grader(fingervarmt)

2. Ha jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet,flytande margarin eller olja,morötter,salt,sirap eller socker och nästan allt mjöl.
Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakning.

3. Arbeta kraftigt ihop till en deg.Jäs den övertäckt ca 30 minuter.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.

5. Platta ut den i en långpanna(30x40cm),smord eller med bakplåtspapper.skär degen med en mjölat kniv i 24 bitar. Nagga degen.Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

6. Grädda i mitten av 15-20 minuter i 225 grader. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela