Terapibak
Efter en mycket hektisk tid sa min kropp ifrån riktigt ordentligt. Då finns det nästan inget som slår att få baka, stänga in sig i bubblan och bara bara kreativ. Dagens terapi resulterade i ett lite nyttigare bröd. Brödet har honung som sötning, grövre mjöl och krossade linfrön. Receptet har samma tillvägagångssätt som mitt morotsbröd från ett tidigare blogginlägg
100 g smör
1. Smält smöret i en kastrull, häll i vatten och värm blandningen till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattenbladningen.

Nyttigare tekakor
Ingredienser
100 g smör
4 dl vatten
50 g jäst ( torrjäst tycker jag är det bästa )
1 tsk salt
2 msk honung
1 dl krossade linfrön
3,5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull, häll i vatten och värm blandningen till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattenbladningen.
2. Tillsätt salt, honung, det krossade linfrön och mjölet . Blanda till en smidig deg. Ett säkert sätt att veta att du har balandat tillräckligt är att degen släpper från bunkens kanter.
3. Häll upp lite varmt vattern i diskhon och ställ i degbunken i vattnet. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 10 min.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 12 delar och forma dem till tekakor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och nagga kakorna med en gaffel.
6. Låt bröden jäsa under bakduk i 10 min.
7. Grädda dem i nedre delen utav ugnen i 6 - 8 min.
