Längesen sist bjudet därför på två recept
Hoppas ni har det bra i sommarvärmen och njuter riktigt mycket! Har haft ett uppehåll i både bloggandet och bakandet men är nu tillbaka.
Har funderat lite på min blogg och jag undrar om det är något särskilt ni vill se här eller om ni har några frågor? Vore kul om mina läsare ville vara delaktiga :)!
Nyttigt bröd med morot och hasselnötter
50 g jäst
5 dl mellanmjölk
2 msk honung
1 msk salt
2 dl hasselnötter
1 stor eller 2 små morötter
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
4 dl dinkelmjöl fullkorn
3 dl vetemjöl
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke.
2.Värm mjölken till fingervarmt 37°.
3. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
4. Riv moroten grovt och hacka nötterna grovt.
5. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, nötterna, moroten, linfrö och mjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter.
6.Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
7. Sätt ugnen på 225°.
8. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Jag smörjde plåten med smör.
9. Tryck ut degen i långpannan och skär 5×4 rutor, låt jäsa ytterligare ca 30 min.
10. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

White chocolate chip cookies
150 g smör
3 ½ dl socker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 ½ dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tak salt
100 g hackad vit choklad/chokladknappar
100 g hackad daim
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret.
3. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker.
Tillsätt även ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten.
4. Sikta ner vetemjöl, bikarbonat och salt ner i smörblandningen.
5. Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge.
6. Klicka ut smeten på en smord plåt och grädde i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter

