Långpannebak


Vaniljfrosting
4 msk mjukt smör
3 tsk vaniljsocker
4-5 dl florsocker
Såhär gör du cupcakes
Smält smöret, ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ägget och mjölken i det smälta smöret. Blanda försiktigt samman det med de torra ingredienserna. Rör bara precis så att allt blandat sig med en slickepott. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter eller tills en sticka kommer ut ren och de fått fin färg. Ta upp dem ur plåten och ställ dem att svalna på ett galler.
Såhär gör du frosting
Vispa smör och philadelphia mjukt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker lite i taget och fortsätt vispa. När frostingen blivit slät och fluffig är den klar!
När cupcakesen är kalla är det bara att spritsa på frostingen och garnera med exempelvis strössel.
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
150 g rumsvarmt smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Tillsätt smöret och rör samman till en deg.
4. Forma till små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
5. Lägg dem en bit ifrån varandra då de flyter ut under gräddningen. Platta till dem något.
6. Grädda dem mitt i ugnen 15 minuter.
Ett tips är att hacka grovt ner 100g av din favorit choklad och blanda i kakdegen.