baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

Toscakaka utan mandel

Publicerad 2013-11-09 18:50:27 i Allmänt,

Fortsätter mitt födelsedagstema med kaka nummer två ! I morse slängde jag ihop en Toscakaka med kokostäcke. 

Toscakaka med knäckigt kokostäcke. 

Ingredienser 

Kaka
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker 
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Glasyr
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 dl riven kokos ( vill du göra en riktig tosca använder du 100 g skållade mandlar )

Gör så här 

  1. Kakan 
  2. 1. Sätt ugnen på 175˚C.

  3. 2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med matfett.

  4. 3. Smält matfettet och låt det svalna.

  5. 4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. 

  6. 5. Häll smeten i formen.

  7. 6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.

  8. Glasyr

  9. 1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.

  10. 2. Häll glasyren över kakan och bred ut den.

  11. 3. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
  12. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.

  13. 4. Låt kakan svalna.


Smygstart på min födelsedag !

Publicerad 2013-11-08 18:37:48 i Allmänt,

Här kommer min födelsedagskaka! Tjuvstartar några dagar innan den stora dagen med en morotskaka ! Hoppas ni gillar den 

Morotskaka med limefrosting 

Ingredienser 

Kakan

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk kanel
1 dl rapsolja
3dl rivna morötter


Glasyrer 
400 gram naturell färskost 
2 st lime 
Florsocker efter behag 

Gör så här 

1. Vispa ägg och socker.


2.  Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggsmeten. 


3. Rör samman de rivna morötterna med oljan och blanda därefter ner dem i smeten. 


4. Häll i smord och bröad form ( jag hade riven kokos ) med löstagbara kanter och grädda i 45-50 minuter i 175 grader. 


5. Rör samman osten, rivet lime skal och saften av ca 1 frukt, samt florsocker. Låt kakan svalna och spritsa eller bred ut glasyren över kakan 






Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela