baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

Citronmazarinkaka

Publicerad 2014-02-09 19:37:09 i Allmänt,

På alla hjärtansdag fyller vår dotter 2 år men redan idag tjuvstartade kalaset. Min pappa, hans fru och min styvsyster kom och firade lilltjejen. Till fikat bakade jag en jättegod Citronmazarinkaka. 

Citronmazarinkaka 
Ingredienser 

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl 
2 msk strösocker 
100 g kallt smör
1 äggula 

Mandelfyllning:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 ägg 
2 msk vetemjöl 
2 krm bakpulver 

Citronfyllning: 
3 ägg 
2 dl strösocker 
0,5 dl vetemjöl 
Rivet skal från 1 citron 
3/4 dl färsk pressad citron 

Gör så här
1. Hacka samman alla ingredienserna till pajskalet. 

2. Klä en springform med degen, låt formen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. 

3. Mandelfyllningen: riv mandelmassan grovt. Blanda ihop med smöret till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget och rör massan slät mellan varje ägg. 

4. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner i smeten. 

5. Bre ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 23-25 minuter. 

6. Citronfyllning: vispa äggen och sockret lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft och rör allt till en slät smet. 

7. Ta ut kakan ur ugnen. Höll på  citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Fyllningen ska nätt och jämnt ha stannat. Låt kakan svalna i formen. 



 

Bär och kokos mugcake

Publicerad 2014-02-02 20:24:52 i Allmänt,

Här kommer ännu ett underbart gott recept på mugcake. 

Bär och kokos mugcake 
Ingredienser 
1 banan 
2 msk fiber havregryn 
2 msk kokosflingor 
1 msk kokosmjöl
2 msk kokosmjölk
1 ägg
1 krm vaniljpulver 
1 krm bakpulver 
1 dl frysta bär 

Gör så här
1. Mixa ihop allt utom bären i en skål. 

2. Vänd ner bären och ha i smeten i en mugg. 

3. Ställ in muggen i micron på högst effekt i 5 minuter eller tills kakan stelnat 

4. Servera med grekisk yoghurt och granola eller kokos 



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela