baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

Min morsdagstårta

Publicerad 2014-05-26 15:14:02 i Allmänt,

Igår firades jag och min mamma med buller och brak! Jag stod för tårtan. 

Jag har gjort tre separata bottnar, har alltså inte delat dem något utan det är tre "hela" bottnar. Därför är den så hög :), men det är faktiskt bara morsdag en gång om året. 
En mycket enkel tårta som görs klar på ett kick. 

Morsdagstårta med jordgubbar 

Tårtbotten
Ingredienser 
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg och socker poröst. Rör i mjöl och bakpulver.

3. Grädda i nedersta falsen i 20-30min.

Fyllning nummer ett
Marsansås med 1 krm vaniljpulver 

Fyllning nummer två
Blanda vispad grädde med nutella. 

Ha valfritt bär på fyllningarna, jag hade färska jordgubbar




Längesen sist bjudet därför på två recept

Publicerad 2014-05-21 15:56:57 i Allmänt,

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen och njuter riktigt mycket! Har haft ett uppehåll i både bloggandet och bakandet men är nu tillbaka.

Har funderat lite på min blogg och jag undrar om det är något särskilt ni vill se här eller om ni har några frågor? Vore kul om mina läsare ville vara delaktiga :)!


Nyttigt bröd med morot och hasselnötter 

50 g    jäst
5 dl    mellanmjölk
2 msk    honung
1 msk    salt
2 dl hasselnötter
1 stor eller 2 små morötter
1 dl    linfrö
5 dl    rågsikt
4 dl    dinkelmjöl fullkorn
3 dl vetemjöl

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. 

2.Värm mjölken till fingervarmt 37°.

3. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. 

4. Riv moroten grovt och hacka nötterna grovt.

5. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, nötterna, moroten, linfrö och mjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. 

6.Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

7. Sätt ugnen på 225°.

8. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Jag smörjde plåten med smör. 

9. Tryck ut degen i långpannan och skär 5×4 rutor,  låt jäsa ytterligare ca 30 min.

10. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.




 
White chocolate chip cookies
 
150 g smör
3 ½ dl socker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 ½ dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tak salt
100 g hackad vit choklad/chokladknappar
100 g hackad daim 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader 

2. Smält smöret.

3. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker.
Tillsätt även ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten. 

4. Sikta ner vetemjöl, bikarbonat och salt ner i smörblandningen.

5. Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge.

6. Klicka ut smeten på en smord plåt och grädde i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter 




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela