Hallonrutor
Haft fikabesök under eftermiddagen och bjöd på hallonrutor med ljuschoklad. Var riktigt smarriga, lite sega och kladdiga helt i min smak.
Ingredienser
200 g smör
4 st ägg, stora
4 dl strösocker
7 dl vetemjöl (480 g)
1 tsk bakpulver
1 msk kardemumma, finstött
2 dl mjölk
225 g färska hallon eller frysta otinade
100 g vit choklad ( jag hade ljus choklad )
Gör så här

- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner det smälta smöret.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner i -smeten.
- Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en långpanna, cirka 30 × 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Strö över hallonen.
- Grädda på nedersta falsen i ugnen i 20 minuter tills kakan börjar få färg. Med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.
- Hacka chokladen och strö den över kakan.
- Grädda i ytterligare cirka 5 minuter.