baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

Pinocciotårta på mitt sätt

Publicerad 2013-08-29 20:04:47 i Allmänt,

På midsommar i år blev mitt uppdrag och stå för tårtan. Jag fullkommligt älskar pinocciotårta, särsklit min farmors. Men som den mixtrare utav recept jag är så var jag bara tvugen att göra min egna version.
Resultatet blev detta! Jättegott och inte så mäktig som ibland pinoccio tårta kan bli.
 
 
 
 
Pinocciotårta på mitt sätt
 
Ingredienser
 
Till sockerkaksdelen
100 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl farinsocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Till marängdelen.
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
4 dl rice crisp

Gör så här

Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.

Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Rör försiktigt ner rice crisp i marängsmeten. Bred ut marängsmeten ovanpå grunsmeten i de två formarna. Grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär, grädde och lemoncurd

 

Lemon curd

Ingredienser

2 dl färskpressad citronsaft
3 ägg 
5 dl socker
200 g smör

Gör så här

Pressa saften ur citronerna. Blanda ägg, socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen. 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela