Pinocciotårta på mitt sätt
Till marängdelen.
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
4 dl rice crisp
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.
Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Rör försiktigt ner rice crisp i marängsmeten. Bred ut marängsmeten ovanpå grunsmeten i de två formarna. Grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär, grädde och lemoncurd
Lemon curd
Ingredienser
2 dl färskpressad citronsaft
3 ägg
5 dl socker
200 g smör
Gör så här
Pressa saften ur citronerna. Blanda ägg, socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen.
