baklykka.blogg.se

Min stora passion och hobby är bakning. Jag fullkomligt älskar att få använda min lila Kitchen Aid maskin och låta kreativiteten flöda! Jag kommer dela med mig utav mina absoluta favoritrecept men även mina egenkomponerade skapelser. Hoppas du ska få hitta mycket spännande och inspirerande på min blogg

Tjuvstart på hösten

Publicerad 2013-08-24 10:15:19 i Allmänt,

Nu i hösttider är det ett måste att ta till vara på våra underbara svenska äpplen! Gillar du äpplebullar men har svårt att baka med deg, så är de här äpplerutorna ett jättebra alternativ.
 
Lättbakad äpplekaka som bakas i långpanna. Ca 20 st
 
 
Smet
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk, 3 procent
4 msk smält smör
 
Fyllning
1/2 dl strösocker
2 msk mald kanel
6 äpplen
 
Garnering pärlsocker
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
 
2.Knäck äggen i en skål och rör i sockret. Blanda ner mjölk och smör. Rör samman mjölblandningen med äggsmeten.
 
3. Blanda socker och kanel i en påse. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i påsen och skaka om.
 
4. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vill du ha högre bitar väljer du en mindre långpanna, 25 x 35 cm. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna. Strö över pärlsocker.
 
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Känn med sticka så att kakan är färdiggräddad. Det tar längre tid om du har en mindre långpanna. Skär kakan i rutor och servera dem med vaniljsås eller som de är.
 
Receptet kommer från min favorit tidning Hembakat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela